Din Muntele Athos, în casele românilor: Dăruiește celor dragi o amintire de suflet de la Sfânta Mare Mănăstire Vatoped!

Suntem deja aproape de jumătatea lui mai. Nu ne vine să credem, uneori, cât verde ne înconjoară și câte flori în sute și mii de specii au răsărit, discret, în ultimele săptămâni. Ca într-un joc al armoniilor, își doresc, parcă, să ia parte la toate nunțile verii care va să vină. Să fie martori ai bucuriei și străjeri ai dragostei pe care mirii promit să o păstreze până la capătul zilelor. Să dăruiască frumusețea lor pentru ca darul lor să se facă Rai în viețile oamenilor.

Fără a subscrie unei comparații exagerate, asemenea florilor, și noi simțim o emoție aparte atunci când, dăruind amintiri celorlalți, bucuria celui care primește devine și bucuria noastră. Și o mărturisim cu mâna pe inimă: la Bizanticons Art, credem pe deplin în acele momente pe care generații la rând și le amintesc – de la bunici la nepoți – depănându-le în jurul meselor festive. Credem că amintirile și emoțiile prilejuite de momente speciale din viața familiei sunt cele mai frumoase  simțiri pe care le putem avea și, de aceea, vă dăm un scurt „reminder”: prețuiți-le așa cum se cuvine.

Așa cum bine știți, în cadrul familiei și alături de cei dragi ai noștri avem întotdeauna ceva de sarbatorit. Fie că este vorba despre o nuntă sau un botez, o onomastică sau o zi de naștere la care suntem invitați, ne dorim negreșit ca darul pe care îl facem să fie unul special, diferit de al celorlalți, care să impresioneze și să pună un soi de „nod” în timp. Un „nod” care să amintească celor dragi de clipele aparte trăite împreună și de poveștile scrise cu drag și cu multe lacrimi de bucurie.

Și pentru că v-am obișuit să vă fim alături atunci când vine vorba de alegerea darurilor „altfel”, trebuie să știți că, din pasiune pentru amintirile dumneavoastră, în perioada următoare puteți comanda direct câteva daruri de suflet de la Sfânta Mare Mănăstire Vatoped, pentru încununarea celor mai speciale momente din viața celor dragi:

  • Vin mănăstiresc: Sfânta Mănăstire Vatoped deţine plantaţii întinse de viţă-de-vie, unde părinţii cultivă vinuri organice, vinuri care au fost deja premiate şi certificate de Organismul de Control şi Cetificare DIO. De asemenea, tot aici se găsesc şi o cramă la ultimele standarde unde butoaiele uriaşe din lemn, păstrate în stare foarte bună, ne duc cu gândul la tradiţia vinului şi la mâinile harnice ale părinţilor de aici, de la Sfânta Mănăstire Vatoped.
Click aici pentru detalii și comenzi: https://www.bizanticons.ro/ro/463-vin-manastiresc
  • Icoane: La Sfânta Mare Mănăstire Vatoped sunt păstrate cele mai multe icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului din Sfântul Munte, cunoscute sub diferite denumiri. Aveți, așadar, posibilitatea de a dărui celor apropiați copii realizate din argint ale celor mai cunoscute icoane ale Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, în diferite dimensiuni și modele.
  • Mierea EvDokimon: Produsă prin metode şi procedee care exclud orice fel de preparare chimică, pesticide ori alte substanţe dăunătoare, iar stupii sunt concepuţi integral din materiale 100% naturale. Părinții de la Sfânta Mănăstire Vatoped nu extrag toată cantitatea de miere din stupi, lucru care contribuie la sporirea sănătății albinelor și la modul în care ele colectează nectarul din plantele aflate în grădinile Sfintei Mănăstiri Vatoped și în pădurile din apropiere.
Click aici pentru detalii și comenzi: https://www.bizanticons.ro/ro/467-miere-naturala
  • Ulei de Măsline BIO, extravirgin, provenit din grădina proprie a Mănăstirii Vatoped și realizat din măsline culese la timpul potrivit, după o rețetă de veacuri, păstrată și respectată cu deosebită atenție. Calitatea excepțională a uleiului de măsline de la Mănăstirea Vatoped a fost apreciată în mai multe rânduri de specialiști din întreaga lume, iar în anul 2008, acesta a fost premiat cu medalie din argint în cadrul concursului „London International Olive Oil Health Competion”.
Click aici pentru detalii și comenzi: https://www.bizanticons.ro/ro/464-ulei-de-masline
  • Măsline BIO, provenite din cultura ecologică a Sfintei Mănăstiri Vatoped. Măslinele sunt culese manual și atent selectate, iar prepararea lor respectă o rețetă specială, veche de sute de ani, și lăsată „moștenire” din generație în generație de părinții din obștea mănăstirii. „Minunea” și marea binecuvântare stă în faptul că măslinele păstrează gustul deosebit făcă niciun fel de conservant sau alte substanțe.
  • Săpunuri și cosmetice BIO, produse de către părinții din obștea Mănăstirii Vatoped din uleiuri și extracte din flori și plante 100% organice, culese atât din grădinile mănăstirii, cât și din pădurile sălbatice din apropiere. Datorită acestui lucru, în urma cererilor repetate ale credincioșilor, ele au ajuns în toate țările ortodoxe – Rusia, Ucraina, Serbia, Bulgaria – și au devenit cunoscute în toată Europa, atrăgând atenția televiziunilor și a specialiștilor în domeniu, care au rămas impresionați de puritatea și de calitatea ingredientelor utilizate.
Click aici pentru detalii și comenzi: https://www.bizanticons.ro/ro/468-cosmetice-bio
  • Ceaiuri BIO – De ce sunt speciale ceaiurile de la Sfânta Mare Mănăstire Vatoped? Pentru că plantele tocate mărunt și puse în fiecare pungă nu sunt aduse din sere, așa cum se întâmplă în alte locuri, ci sunt răsădite în grădinile mănăstirii sau sunt aduse direct din pădurile din apropiere, fiind culese la vremea cuvenită și păstrând astfel proprietățile potrivite pentru tratarea diferitelor afecțiuni.
Click aici pentru detalii și comenzi: https://www.bizanticons.ro/ro/466-ceaiuri-naturiste
  • Uleiuri esențiale: Fără a fi modificate genetic și mereu în armonie cu legile naturii și cu mediul curat din binecuvântate peninsulă a Athosului, plantele din grădinile Sfintei Mănăstiri Vatoped sunt pregătite spre a fi trimise oamenilor „din lume” după rețete lăsate chiar de unii pustnici ai acestor locuri. Părinții respectă rețeta de preparare a uleiurilor esențiale din aceste plante fără niciun fel de adăugire, leacul natural care rezultă având puterea de a vindeca și fiind o adevărată alternativă la tot amalgamul de medicamente din farmacii.
Click aici pentru detalii și comenzi: https://www.bizanticons.ro/ro/473-ulei-esential
  • Pachete cadou de la Sfânta Mare Mănăstire Vatoped

În loc de obișnuita concluzie, dorim să aducem gând de mulțumire Bunului Dumnezeu pentru această mare binecuvântare – de a putea aduce pe pământ românesc câteva dintre roadele aflate în odăile Sfintei Mari Mănăstiri Vatoped. Gând de aleasă recunoștință aducem, totodată, părinților din obște, care au lucrat cu timp și fără de timp pentru ca noi, cei din lume să ne putem bucura de toate acestea.

Nu în ultimul rând, vă mulțumim și dumneavoastră pentru încrederea și sprijinul cu care ne onorați! Ne asumăm întru totul această responsabilitate, așa cum v-am obișuit, și vă asigurăm de calitatea și integritatea tuturor acestor daruri din Grădina Maicii Domnului. Promitem să ajungă la dumneavoastră în cel mai scurt timp și în cele mai bune condiții, așa cum ne-au fost încredințate, pentru a fi oferite celor dragi.

Foto: asceticexperience.com