Săpunuri și cosmetice naturiste: din Grădina Maicii Domnului, în casa ta!

Grădină a Maicii Domnului sau colț de Rai aflat pe pământ. Fereastră către Împărăția lui Dumnezeu sau loc minunat în care Liturghia și privegherea se împletesc și rugăciunea nu încetează niciodată. Așa numesc scrierile bisericești Muntele Athos, iar cei care ajung aici și îi străbat cărările mărturisesc că se întorc acasă mai liniștiți, mai încrezători și cu inima… mai aproape de Hristos. Un lucru e clar: acest loc poartă binecuvântarea lui Dumnezeu. Altfel, nu s-ar putea explica minunile și toate întâmplările a căror poveste trece dincolo de logica noastră.

Dragii noștri,

Dacă în materialele anterioare v-am mai vorbit despre nevoința părinților de la Mănăstirea Vatoped, una dintre cele mai mari și importante mănăstiri din Sfântul Munte Athos, de această dată vă vorbim despre o ascultare deosebită a părinților de aici – producerea de săpunuri și cosmetice BIO – și vă dăm o veste care cu siguranță vă va bucura: aceste produse organice lucrate de mâinile lor pot ajunge acum și în casele dumneavoastră!

Întâi de toate, un aspect deosebit de important pe care trebuie să îl cunoașteți este faptul că peninsula Sfântului Munte Athos este caracterizată printr-o bogată biodiversitate, prin puritatea mediului natural înconjurător, fiind un loc aflat la mare distanţă de orașele industrializate și, deci, puternic poluate. Pentru toate acestea, din 1988 Muntele Athos a fost înscris în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Metodele de preparare a săpunurilor și cosmeticelor respectă rețeta tainică și veche de secole, inspirată după o rețetă a lui Hipocrate, părintele medicinei (sec. V î. Hr.), și păstrată din generație în generație de obștea mănăstirii. Monahii de la Vatoped exclud, deci, orice preparare chimică, având o deosebită grijă ca tot ceea ce iese din mâinile lor să poată fi folosit cu încredere deplină. Însuși numele de „DOKIMON” al acestor produse mănăstirești de la Vatoped provine de la grecescul „dokimus”, care poate fi tradus prin „cel avizat (sau calificat) pentru slujirea lui Dumnezeu”.

Săpunurile și cosmeticele BIO pe care vi le recomandăm sunt produse de către părinții din obștea Mănăstirii Vatoped din uleiuri și extracte din flori și plante 100% organice, culese atât din grădinile mănăstirii, cât și din pădurile sălbatice din apropiere. Datorită acestui lucru, în urma cererilor repetate ale credincioșilor, ele au ajuns în toate țările ortodoxe – Rusia, Ucraina, Serbia, Bulgaria – și au devenit cunoscute în toată Europa, atrăgând atenția televiziunilor și a specialiștilor în domeniu, care au rămas impresionați de puritatea și de calitatea ingredientelor utilizate. Cosmeticele de la Mănăstirea Vatoped sunt realizate din ingrediente atent selecționate, astfel încât să fie potrivite oricărui tip de piele. De asemenea, aceastea au proprietăți terapeutice, curățând, protejând și ameliorarând diferitele afecțiuni ale pielii.

Trebuie să știți, de asemenea, că noi, echipa BIZANTICONS ART, suntem apropiați colaboratori ai Mănăstirii Vatoped, și livrăm toate aceste cosmetice BIO în țara noastră și în afara granițelor ei doar în baza unui certificat de autenticitate (click aici pentru a-l consulta sau citiți-l la finalul acestui articol) și cu binecuvântarea obștii mănăstirii, pentru ca dumneavoastră să aveți garanția provenienței și a originalității tuturor acestor produse.

Cum puteți comanda? Pentru ca produsele să ajungă în timp util la dumneavoastră, vă recomandăm să comandați simplu și cu prioritate de livrare: direct pe site-ul nostru, apăsând CLICK pe linkurile indicate în dreptul fiecărui produs de mai jos. De asemenea, puteți plasa comanda dumneavoastră și prin telefon, la 0374 703 030, de luni până vineri, între orele 9:00-17:00, sau printr-un mail la adresa comenzi@bizanticons.ro! Livrăm în orice localitate din România și oriunde în lume, la cele mai mici costuri, pentru că ne gândim și la cei departe de țară.

Așadar, în perioada următoare, puteți comanda direct următoarele săpunuri și cosmetice BIO din cămara Mănăstirii Vatoped:

  1. Creme și unguente produse din ingrediente cu proprietăți antiinflamatorii și analgezice. Acestea hrănesc și calmează pielea, fiind un adjuvant puternic și eficient împotriva deshidratării. Click aici pentru detalii și comenzi:  https://www.bizanticons.ro/ro/471-creme-unguente
  2. Parfum natural, din plante cultivate organic și colectate din Muntele Athos: o combinație de mușcată, calendula și mușețel. Un parfum unic, răcoros și discret în același timp. Click aici pentru detalii și comenzi: https://www.bizanticons.ro/ro/parfum-natural/18371-parfum-dokimon-plantele-sfantului-munte-athos.html
  3. Șampon Dokimon: curăță părul, echilibrând în același timp grăsimea, protejând pielea capului și suprafața părului. Ideal pentru șamponarea frecventă, conferind părului moliciune, strălucire și aromă minunată. Click aici pentru detalii și comenzi: https://www.bizanticons.ro/ro/469-sampon-balsam-gel-de-dus
  4. Săpunuri BIO: Calmează pielea și conferă o barieră naturală protectoare împotriva iritațiilor, mâncărimilor și alergiilor la nivelul pielii. Alegeți dintr-o gamă variată de sortimente: ulei de măsline, trandafir, gălbenele, mușețel, rozmarin, echinacea, levănțică, aloe și multe altele. Click aici pentru detalii și comenzi: https://www.bizanticons.ro/ro/470-sapun-lichid-sapun-natural-apa-de-gura
  5. Apă de gură BIO cu roiniță și eucalipt din culturile Muntelui Athos: datorită proprietăților sale antiseptice și antibacteriene, ajută la combaterea unei game largi de virusi si patogeni. Apa Dokimon de la Vatoped lasă respirația proaspătă și oferă prospețime și protejează eficient dinții și gingiile. Eucaliptul este extrem de eficient impotriva gingivitei si a senzatiei de uscaciune a gatului. Click aici pentru detalii și comenzi: https://www.bizanticons.ro/ro/sapun-lichid-sapun-natural-apa-de-gura/18499-apa-de-gura-dokimon-roinita-eucalipt.html
  6. Săpun lichid: ingredientele săpunului lichid sunt extractele plantelor din Sfântul Munte (gălbenele, mușețel și mușcată și multe altele), recunoscute pentru proprietățile lor active antiseptice, tonice și antiinflamatorii. Curăță în profunzime mâinile și în același timp menține nivelul de hidratare al pielii. Datorită acțiunilor ingredientelor active de ameliorare și calmare, protejează pielea împotriva iritațiilor neplăcute. Click aici pentru detalii și comenzi: https://www.bizanticons.ro/ro/sapun-lichid-sapun-natural-apa-de-gura/18520-sapun-lichid-dokimon-plantele-sf-munte.html

Astfel, alegând produsele BIO făcute de mâinile părinților de la Mănăstirea Vatoped aveți garanția faptului că acestea sunt produse cu nevoință și cu suflet, pentru trup: cu suflet pentru că părinții nu uită că cel mai important ingredient este rugăciunea și ascultarea atunci când mâinile lor lucrează, și pentru trup, deoarece ei păstrează și respectă cu atenție rețetele vechi de secole, lăsate moștenire de monahii și pustnicii athoniți.

Primiți în casele dumneavoastră binecuvântarea Sfântului Munte și toate aceste produse mănăstirești din Grădina Maicii Domnului, având în minte și în inimă gândul că gestul nostru este și o formă de recunoștință pentru munca părinților și pentru rugăciunea lor neîncetată!

Certificat de autenticitate pentru toată gama de cosmetice DOKIMON de la Mănăstirea Vatoped

Foto: asceticexperience.com

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.