Tratamentul-minune al părinților de la Vatoped, cu ulei de măsline culese în această toamnă

Deși ne mai despart doar câteva zile de luna decembrie, cunoscută de atâta vreme și sub numele de „luna cadourilor”, vă dăm de veste că, pentru noi, membrii echipei Bizanticons Art, cadourile și surprizele aparte au început să apară. Împărtășim cu dumneavoastră bucuria pe care am trăit-o zilele trecute: cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea părinților din Sfânta Mare Mănăstire Vatoped, am reușit să aducem în țară primele sticle cu ulei produs din măsline proaspete, culese în această toamnă.

Calitatea excepțională a uleiului proaspăt de măsline de la Sfânta Mare Mănăstire Vatoped, presat la rece, a fost apreciată în mai multe rânduri de specialiști din întreaga lume, iar în anul 2008, acesta a fost premiat cu medalie din argint în cadrul concursului „London International Olive Oil Health Competion”. Gustul său aromat îl transformă în ingredientul ideal pentru salate, pentru prepararea fructelor de mare, a peștelui sau a diferitlor mâncăruri, precum și ca element principal în prepararea casnică a loțiunilor și tratamentelor corporale. Și pentru că am menționat în titlul editorialului cuvântul „tratament”, este musai să vă aducem în atenția câteva dintre proprietățile sale speciale care fac minuni în corpul nostru, în toată puterea cuvântului.

„Tratamentul-minune” cu ulei de măsline

Conform îndemnului pe care l-am primit de la părinții mănăstirii, dacă vrem să „profităm” la maximum de beneficiile sale, este necesar să respectăm cu atenție următoarea rețetă: dimineața, obligatoriu pe stomacul gol, bem o lingură de ulei proaspăt de măsline din grădina mănăstirii, apoi așteptăm jumătate de oră înainte de a lua micul dejun pentru ca el să-și facă efectul. Un alt tratament recomandat este amestecarea a 50 de ml de zeamă de lămâie cu două linguri de ulei proaspăt de măsline. Amestecul păstrat la rece poate fi consumat la orice oră din zi, stimulând energia și curățând organismul de toxine. Poate că o lingură de ulei pare o cantitate nesemnificativă la prima vedere. Însă, trebuie să știm că ea conține peste 1000 mg de grăsimi omega-6,  103 mg de grăsimi omega-3 și peste 10 grame de grăsimi mono sau polisaturate, care sunt cele mai bune tipuri de grăsimi.

Atenție! Uleiul își pierde aromele și proprietățile daca este lăsat în lumină puternică sau în bătaia directă a soarelui. Cel mai bine este ca el să fie ținut la aproximativ 18 grade Celsius pentru a prelungi cât mai mult proprietățile sale curative. Și totuși, care sunt beneficiile lui în mod concret? Mai multe decât ne-am putea imagina! Vă enumerăm, mai jos, câteva dintre ele.

  • Previne afecțiunile la nivelul stomacului. Având un puternic efect antibacterian, uleiul proaspăt de măsline combate dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori, o bacterie asimptomatică, care infectează mucoasa stomacului și a duodenului.
  • Fiind bogat în acizi grași Omega 3, uleiul de măsline dizolvă în mod natural grăsimile așezate pe vasele de sânge. Astfel, el contribuie la reducerea riscului de infarct, accident vascular cerebral, hipertensiune, tromboză venoasă și  multe alte boli grave ale inimii.
  • Este un ajutor de nădejde pentru diabetici, controlând nivelul glicemiei. Pentru cei care nu știu, măslinele sunt singurele surse de oleuropeină, un compus care îi transmite pancreasului să elibereze insulina atunci când este nevoie, ajutând în mod decisiv la reglarea nivelului de zahăr din sânge și, totdată, a metabolismului.
  • Are un rol important în prevenirea îmbolnăvirii de Alzheimer, datorită conținutului său bogat de oleocanthal, un tip de compus fenolic natural care creşte producţia de proteine şi enzime-cheie, responsabile cu eliminarea proteinei beta-amiloid, cauza patologică a Alzheimerului. La nivel mondial, aproximativ 30 de milioane de oameni sunt afectați de Alzheimer, însă cele mai puține cazuri s-au constatat în ţările mediteraneene, explicația specialiștilor fiind aceea că bucătăria lor are la bază uleiul de măsline.
  • Este bogat în acizi grași Omega-3 și acizi grași Omega-6, care contribuie la reducerea inflamațiilor. În ultima vreme, tot mai mulți medici avansează o ipoteză conform căreia bolile cardiovasculare, artrita și altele asemenea sunt cauzate de inflamația cronică. Uleiul de măsline, având această capacitate arhicunoscută, de a reduce inflamația, devine astfel un partener de încredere pentru protejarea sănătății noastre și a tuturor celor apropiați.

Cum puteți comanda uleiul de măsline proaspăt de la Sfânta Mare Mănăstire Vatoped?

Pentru ca uleiul să ajungă în timp util la dumneavoastră, vă recomandăm să comandați simplu și cu prioritate de livrare: direct pe site-ul nostru, apăsând CLICK pe linkul aflat sub fotografia de mai jos:

Important! Livrăm în orice localitate din România și oriunde în lume, la cele mai mici costuri, pentru că ne gândim și la cei departe de țară.

Muntele Athos, Grădină a Maicii Domnului și loc în care s-au sfințit atâția oameni rugători este, cu siguranță, o sursă de vindecare. Alegeți cu încredere uleiul BIO de măsline proaspete, făcut de părinții de la Sfânta Mare Mănăstire Vatoped. Alegeți un aliment și un tratament aparte din Grădina Maicii Domnului!